Villa Kamomill

En blogg om livet, hemmet och allt där emellan!
 

+menu-

header image

GI-knäckebröd

Här kommer ett recept på ett jättegott och nyttigt gi-knäckebröd.

Ingredienser
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl olivolja
3, 5 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienserna och tillsätt sedan olivoljan och vattnet. Smeten ska bli lite kladdig. Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Använd gärna plastpåse som plasthandskar för att tycka ut smeten. Smeten ska bli ett par millimeter tjock och ju tunnare du får smeten desto sprödare blir knäckebrödet. Strö över rikligt med flingsalt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca. 1 timma.

Bryt knäckebrödet i lagom stora bitar och servera med smör och ost!

This entry was posted in Mat & Recept. Bookmark the permalink.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>