Villa Kamomill

En blogg om livet, hemmet och allt där emellan!
 

+menu-

header image

Hemmaspa

Nu till våren har man all rättighet att unna sig själv något extra. Varför inte ett hemmaspa? Här kommer några tips på hur du kan lyckas med en hemmakväll i badrummet.

Förberedelser
Börja med att städa i ordning så att det känns rent, och plocka fram alla ljus du kan hitta och tänd dom. För att göra det extra lyxigt – varför inte sätta på någon lugn musik som du gillar?

Lyxigt bad
Tappa upp ett hett bad. Har man ingen badolja eller badskum, kan man göra det själv! Häll ner 1 dl honung och

Ansikte
Koka upp en kastrull vatten. När det kokar, häller du upp det i en skål, lägger en handduk över huvudet och håller det över det ångande vattnet. Har man torr hy kan man hälla i lite olivolja för att mjuka upp ansiktet lite extra. Efter fem minuter kan du ta upp ansiktet igen, och försiktigt torka av vattnet som ångat från ansiktet.

Efter detta lägger du en ansiktsmask. Ett förslag är att lägga håret i en mask samtidigt, och kanske smörja in kroppen i en mjukgörande bodylotion under tiden. Tvätta av masken efter det antal minuter det står på förpackningen, och smörj in.

Kropp
En skrubb någon gång då och då är nyttigt för kroppen. Den rengör på djupet, rensar bort döda hudceller och sätter fart på blodcirkulationen. Enklast möjliga skrubb – som dessutom funkar jättebra – är att i duschen ta en nypa salt och skrubba med. Saltet är dock något uttorkande så se till att smörj in dig ordentligt efteråt.

Hår
Har du skört, torrt eller slitet hår? Massera in olivolja i hela håret. Ha det i så länge som möjligt, täck gärna med folie över och ha det under natten. På morgonen kan du skölja ur det sista som håret inte absorberat.

Fötter
Ett varmt fotbad är väldigt underskattat. Häll upp varmt vatten i en stor balja och tillsätt några droppar olivolja. Detta lugnar ner hela kroppen och du får fantastiskt mjuka fötter. Smörj in med en fet fotkräm och trä på ett par bomullsockar för bästa effekt.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>