Villa Kamomill

En blogg om livet, hemmet och allt där emellan!
 

+menu-

header image

Lättbakad chokladkolapaj

Choklad i alla dess former är helt underbart att äta, dricka och lukta på. Choklad är inte bara gott utan även nyttigt då det innehåller många mineraler, såsom järn och magnesium och så kallade glädejämne som antioxidanter och fenoler. Här kommer därför ett recept på en lättbakad chokladkolapaj som ger jättemycket choklad- och kolasmak och får dig att må bra. Bäst passar den med färska jordgubbar, vispad grädde och nybryggt kaffe.

Lättbakad chokladkolapaj

Botten
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 äggula

Blanda alla ingredienser och lägg i kylen ca.20 min. Kavla och platta ut degen i en 22 cm stor pajform.

Fyllning
50 g smält smör
2 msk kakao
200 g riven mandelmassa
1 ägg och 1 äggvita

Alla ingredienser blandas och hälls på botten. Gädda i ugnen i 175 grader i 15 min. Låt pajen svalna något innan kolan hälls på.

Kola
75 g smör
½ dl grädde
½ dl socker
½ dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Blanda allt i en kastrull och sjud i 6-8 min. Häll sedan kolan på fyllningen och servera!

This entry was posted in Mat & Recept and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>