Villa Kamomill

En blogg om livet, hemmet och allt där emellan!
 

+menu-

header image

Ljuvlig äppelpaj

En helt underbar äppelpaj som måste provas. Pajen är enkel att göra och inte allt för söt. Servera den varm med fluffig vaniljvisp.

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör

Äppelfyllning

  • 3-4 stora rivna äpplen
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg

    Gör pajdegen och låt den vila 20-60 min i kylen. Tryck sedan ut pajdegen i en form och förgrädda i 5-10 min på 200 grader.

    Vispa smör och socker fluffigt, bland i ett ägg i taget och blanda sedan i de rivna äpplena.

    Lägg äppelsmeten i pajformen och grädda mitt i ugnen i 30 min tills pajen är gyllenbrun.

    appelpaj.jpg

    This entry was posted in Mat & Recept. Bookmark the permalink.

     

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>