Villa Kamomill

En blogg om livet, hemmet och allt där emellan!
 

+menu-

header image

Skotsk chokladmousse

Häromdagen när vi hade vänner på besök bjöd vi på ”skotsk chokladmousse”. Det var lätt att fixa (men ska göras några timmar i förväg) och blev mycket uppskattat. Här följer receptet för fyra personer:

  •  Börja med att vispa äggvitorna från två ägg till hårt skum. Ställ sedan in i kylen.
  • Därefter vispar man ihop äggulorna (2 st) tillsammans med 1/2 dl strösocker tills det blir pösigt.
  • Ta 100 gram mörk blockchoklad och smält i vattenbad.
  • Blanda sedan ned den smälta chokladen i äggsmeten (gulor+socker)  samt tillsätt 1/2 dl whiskey
  • Vänd ned äggvitorna i skålen och rör ihop.
  • Nu ska moussen in i kylen i åtminstone 2-3 timmar. Tips: Häll upp moussen i serveringsfaten redan innan du sätter in det i kylen. På så sätt blir det enklare att få det snyggt samt smidigt och lyxigt när det skall serveras.

Servera gärna med hallon eller andra bär.

This entry was posted in Mat & Recept. Bookmark the permalink.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>